Mozaik

Hatalmas összegből fejlesztik a hazai vasutat

FACEBOOK/MÁV
FACEBOOK/MÁV
A fejlesztés nyomán az utasok száma megduplázható, a szolgáltatás színvonala pedig jelentősen javul.

A következő tíz évben mintegy 15 milliárd eurót fordít a kormány a vasút fejlesztésére, amely új pályaszakaszok létrejöttét és járművek beszerzését is magában foglalja – hangsúlyozta az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára az első V-Híd mérnök konferencia első napján.

Csepreghy Nándor ismertette: a fejlesztés legfontosabb elemei a Budapest-Belgrád vonal kialakítása, a Budapestet délről elkerülő vonal és a déli körvasút projekt megvalósítása.

Mint mondta, a fejlesztés nyomán az utasok száma megduplázható, a szolgáltatás színvonala pedig jelentősen javul majd, így Magyarország a régió logisztikai központjává válhat.

A folyami hajózásról szólva a szabályozás és hajózhatóvá tétel fontosságát emelte ki az államtitkár, kitért a légi közlekedés fejlesztésének jelentőségére, amelyek nyomán szavai szerint Magyarország logisztikai központjává válhat a kelet-nyugat irányú kereskedésnek.

Csepreghy Nándor kijelentette: 2010 és 2020 között jelentősen fejlődött a közúti közlekedés, így mára a régió legversenyképesebb infrastruktúrájával rendelkezik Magyarország. (MTI)

Kapcsolódó
„Balassagyarmat-Losonc vasútvonal, élt 127 évet”
Felújították, majd másnap bezárták.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik