Mozaik

Lebénult cicákat mentenek Dunaújvárosban

Facebook(Törpi Bölcsi
Facebook(Törpi Bölcsi
Egy dunaújvárosi állatmentő szolgálat, a Törpi Bölcsi döntött úgy, hogy altatás helyett  megmentik azokat a kisállatokat, akikről már lemondtak. A szervezet elsősorban cicák, madarak mentésével foglalkozik.

Szepessy Lócsy Angéla, a Törpi Bölcsi munkatársa a Duolnak arról mesélt, hogy a cicák között előfordul az inkontinencia, olyan is akad aki a rettegett, gyógyíthatatlan macskabetegségben az leukozisban is szenved, vagy amputált farkú. Ezért sok esetben gondolják róluk még sok állatmentő szervezetnél is azt, hogy nem éri meg a velük való törődés és a 24 órás szolgálat, amit igényelnek. Nem is beszélve a rengeteg költségről, amely a gyógykezelésükkel jár.

Ezekre a kisállatokra a legtöbbször csak az altatás vár, azonban számunkra ez nem opció. Mivel több ilyen cica van nálunk, az érdeklődök láthatják, hogyan gondozzuk őket. Ezért egy-egy ilyen drámai helyzethez azonnal #-gel oda írják a nevünk, amely segítségével már célirányosan találnak meg minket a lebénult állatokkal

– nyilatkozta a lapnak Angéla.

Az általános orvosi kezelésen túl, fizikoterápiát, alternatív terápiákat is bevetnek a cicák gyógyítása érdekében. Az a tervük, hogy kiskocsiztatni is fogják őket hamarosan és igyekeznek mindent megtenni, hogy ezeket a cicákat is örökbe tudják fogadni az állatbarátok.

A lelkiismeretes ápolás néha csodához vezet. Ugyanis az Adél névre keresztelt cica mindkét orvosa lehetetlennek tartotta, hogy a kiscica valaha teljes életet éljen, ennek ellenére Adél manapság már próbál lépegetni és vakarózni is.

Kapcsolódó
Több mint 2300 állatot mentettek meg tavaly a fővárosi állatkertben
130-féle különféle faj egyedei kaptak új esélyt náluk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik