Mozaik

Santorini utánzata épült fel a sivatag szélén

Facebook / Anantara Santorini Abu Dhabi
Facebook / Anantara Santorini Abu Dhabi

A fehér, kupolás épületekről alighanem mindenkinek a Görögországban található Santorini jut eszébe, de az egyik legnépszerűbb európai úti célt sikerült egy az egyben lemásolnia az Egyesült Arab Emírségeknek.

A CNN cikke szerint Abu-Dzabi tengerpartján idén februárban nyitott meg az Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat, amely egyórányi autóútra van az arab ország fővárosától. A koncepció lényege az volt, hogy leutánozzák a görög szigetet.

A felvételek alapján ez sikerült is nekik. Az épületek megszólalásig hasonlítanak Santorini híres házaira, a falakra kihelyezett festmények is görög hangulatot árasztanak, de még a háttérben halkan szóló zene is olyan érzést kelt a vendégekben, mintha Görögországban járnának.

Az utánzatokat általában nehéz drágán eladni, de ezt sikerült luxusszállásként pozicionálni. A legolcsóbb szoba is 800 dollárba, átszámítva körülbelül 300 ezer forintba kerül egyetlen éjszakára, ami éppen a duplája Santorini hotelárainak a főszezonban.

Felmerül a kérdés, hogy miért választaná valaki az arab Santorinit az eredeti helyett? Erre a kivitelezőknek az a válasza: azért, mert ez exkluzív, és privát környezetben élhető át Santorini varázsa.

A hotelben egyébként 22 szoba van, maximum 44-en szállhatnak meg itt egyszerre, 18 éven aluli gyerekeket pedig nem fogadnak. Ezt a döntést állítólag nehéz volt meghoznia a tulajdonosoknak, de biztosítani akarták, hogy mindenki a lehető legnagyobb nyugalomban pihenhessen.

A képre kattintva galéria nyílik

Galéria
Facebook / Anantara Santorini Abu Dhabi
Kapcsolódó
Mint a mesében: a legszebb naplementék szigete Santorini
Akik már látták élőben, így nyilatkoznak: valóban olyan, mint a fotókon. Lenyűgöző!
Olvasói sztorik