Mozaik

Sítanpálya épült Szolnokon, a Tiszaligetben

MTI/Mészáros János
MTI/Mészáros János
A térség első műanyag borítású sítanpályáját adták át ünnepélyes keretek között.

A beruházás az Aktív Magyarország által meghirdetett “Országos sítanpálya-építési program 2024” támogatásával valósult meg a Sítanpálya az Alföldön elnevezésű projekt során az Extrémzóna Kft. beruházásában.

A szolnoki a negyvenedik sítanpálya, és segítséget jelent majd a sportág alapjainak elsajátításában. Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára elmondta, hogy egy tavalyi kutatás szerint a magyarok 59 százaléka nyilatkozott úgy, hogy soha nem sportolt. Finnországban ez a szám 8 százalék, Svédországban 12, Csehországban 26, Szlovéniában 25 – sorolta.

Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke közölte: a Hejhó, síelni jó! Nyílt Sítanpályák Program keretében szeretnék elérni a következő szezonban, hogy szeptembertől áprilisig 14 ezer gyerek próbálhassa ki a síelést a tanpályákon. A két éve bejáratott program során ingyenes osztálykirándulás keretében azok a gyerekek is eljuthatnak a sítanpályákra, akinek eddig még nem volt személyes élményük a sportággal. A pályákon szakképzett oktatókkal, biztonságos körülmények között sajátíthatják el a síelés alapjait.

(MTI)

Kapcsolódó
Csodás panorámával csábítanak a magyarországi sípályák
Ami alap: tartsuk be a síelés íratlan szabályait.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik