Mozaik

Döbbenetes fotókon a németországi árvíz

MTI/AP/Michael Probst
MTI/AP/Michael Probst

Németország déli területein komoly fennakadásokat okoztak a hétvégi áradások. A hatóságok emberek ezreit evakuálták, péntektől a sürgősségi szolgálatok több tízezer munkatársa segédkezett Felső-Bajorországban és Svábföldön homokgátak építésében, vízszivattyúzásban, a veszélyesnek ítélt területek lezárásában és az elárasztott házakban élők kimentésében.

Vasárnap több Duna és Schmutter menti települést is evakuáltak.

Az árvízek miatt Bajorország több járására katasztrófariadót rendeltek el.

Az áradásról drámai képek láttak napvilágot, ezeket alábbi galériánkban tudod megtekinteni.

Galéria
MTI/AP/DPA/Sven Hoppe

Mindeközben az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfőn közölte: felkészültek a Duna vízgyűjtőjénél az elmúlt napokban lehullott és még várható jelentős mennyiségű eső miatti árhullám elleni védekezésre. A védekezési munkák összehangolására hétfőn 8 órától megkezdte működését a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse, és több mint 60 szakembert rendelnek át a tiszai vízügyi igazgatóságoktól a szigetközi Duna-szakaszhoz – tudatták.

Ugyan bizonytalanok az előrejelzések a váratlanul kialakuló nagyobb csapadék miatt – írták -, de a legfrissebb számítások szerint a Duna péntek reggel Nagybajcsnál a harmadfok közelében, a hétvégén Budapestnél pedig várhatóan az első fok felett, az alsó rakpartot megközelítve tetőzik.

Kapcsolódó
Felszállt a drón és csodát látott a Dunán
Gyönyörű felvétel készült a folyó legszebb magyarországi kanyarulatáról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik