Mozaik

Strandoláskor jó szolgálatot tehet a kukoricaliszt

Pixabay
Pixabay
A strandolók egy része kukoricalisztes dobozokkal felszerelkezve érkezik meg a partra.

Sokszor okoz bosszúságot a strandolóknak a testükre tapadt homok – írt a a Kirsche.

A strandon való pihenés önmagában is élvezetes, pláne, ha felkészülten érkezünk a vízhez. A strandrajongók körében egy szokatlan új ötlet bukkant fel, amely megkönnyíti a tengerparti létet.

Strandolás közben gyakran okoznak bosszúságot a homokszemek, amelyek könnyen megtapadnak a vízzel nedvesített bőrünkre és a naptejjel bekent testrészeinkre. A dolog különösen bosszantó lehet, ha épp egy lángost vagy hamburgert szeretnénk elfogyasztani a parton.

Erre kínáltak egy egyszerű trükköt az internetezők, amellyel megszabadulhatunk a mindenütt jelenlévő homoktól. A módszer lényege, hogy a liszt és a kukoricakeményítő nemcsak a konyhában hasznosítható.

Ha nehezen eltávolítható és makacs homokréteg borítja a testünket, dörzsöljünk be egy kis kukoricakeményítőt a bőrünkre.

Ezután elég minödssze néhány másodperc, és a homokot könnyedén lerázhatjuk magunkról. A liszt és a kukoricakeményítő ugyanis felszívja a nedvességet, ami miatt a homok a bőrhöz tapad.

A kukoricaliszt másra is jó

A homok mellett a leégés is régóta komoly gondot okoz a standolóknak. A kukoricakeményítő használható sürgősségi kezelésként a nap okozta irritációra.

Nincs más dolgunk, mint összekeverni egy kis vízzel, és bedörzsölni vele a leégett területet. A keveréket 15 percig elég a bőrön hagyni, majd vízzel leöblíthetjük. Ez megnyugtatja az égési sérülést és védőgátat képez a bőrön.

A hintőpor hasonlóan hat a bőrre, segít felszívni a nedvességet a bőrből, és megvédi a testet a perzselő napsugaraktól.

Kapcsolódó
Idén különösen fontos, hogy fokozatosan kezdjük el a napozást
A koronavírus-járvány miatti bezártságban kevesebb napfény érte a bőrüket, az kevésbé készült fel a nyári időszakra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik