Mozaik

Fagyival fogtak óriás amurt a Dunán

Pecaverzum
Pecaverzum

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájának második helyére került az az amur, amelyet házi készítésű fagyival fogtak ki. A horgász azt mondta, életében még soha sem bajlódott annyit hallal, mint most – írta meg a Pecaverzum.

Bán József és Bán Szabolcs apa és fia páros,  akik ketten együtt már több, mint nyolcvan rekordhallal büszkélkedhetnek a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon (RSD). Július 29-én, hétfőn hajnalban azonban mégis olyas valamire ébredt az idősebbik horgász, amelyre még álmában sem gondolt volna: élete legnagyobb amurja minden korábbi küzdelmet felmúlóan harcolt a horog végén.

Igazság szerint nem tudom, mikor jött, azt tudom, hogy 4 óra 30 percre értem ki vele a partra. Egy órát biztos fárasztottam. Én ennyit még nem bajlódtam hallal soha

– vallotta be a Pecaverzum megkeresésére Bán József.

Először azt hittem, hogy busa, mert nem jött föl a víz tetejére, az amur meg feljön, de ezt fél órán át nem is láttam. Piszkosul ment

– jellemezte az erejét a halnak, amely többször is irgalmatlan kitöréseket produkált.

Mihelyst sikerült az amurt kifárasztania, a halat vízben tartva, a csónak mellett vitte ki a partra, és egyből ébresztette fel a fiát, hogy mérjék le. A kijelző 33,73 kilót mutatott. Az RDHSZ rekordlistájának a második helyére kerül a faj szerinti kategóriában.

A 2009 óta íródó rekordlista élén Nédó Attila áll, aki 2011. augusztus 18-án egy 35 kilós amurnak örülhetett.

A csali pedig az a bizonyos fagyi volt, amit a pecás szleng nevezett el így. Ez a horoggal együtt pohárba fagyasztott kukorica, amelyet bevetés előtt megszabadítanak a műanyagtól, amely csak a formáját adja meg az amurcsalogató találmánynak. Miután vízbe ér, pár perc múlva kiolvad, és egy helyre szóródik a takarmány.

Kapcsolódó
Minden idők legnagyobb amurját fogták ki Maconkán
A Nógrád vármegyei Maconkai-víztározó amurrekordját öt kilóval döntötte meg az országos horgászszövetség elnökhelyettese.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik