Mozaik

Beindult a pálinkafőzés, jónak ígérkezik az idei szezon

pixabay
pixabay
Idén a nagy meleg miatt korábban értek be a gyümölcsök és a szezon is bő egy hónappal korábban kezdődött.

Beérett a cefre és már a főzdékben dolgozzák fel. Beindult a pálinkafőzés Somogyban. Idén a nagy meleg miatt korábban értek be a gyümölcsök és a szezon is bő egy hónappal korábban kezdődött, írta a Somogy vármegyei hírportál.

Az idei szezont június végén kezdtem, bő másfél hónappal korábban, mint tavaly, mert a nagy melegben korábban érik minden

– mondta el a portál érdeklődésére Csongrádi Zoltán, a rácegresi pálinkafőző, és hozzátette, hogy tavaly kevés gyümölcs termett, idén sokkal több van és nincsenek minőségi problémák.

Csongrádi Zoltán elmondása szerint meggyel és cseresznyével kezdte a pálinkafőzést, majd folytatta a barackkal, szilvával, augusztus végén már Irsai Olivér cefrét is hoznak. A tavalyi évhez képest nem emeltek árat, ugyanúgy 1400 forintért főzik ki a cefrét, de hozni kell tűzifát, valamint a szállításban is tudnak segíteni.

pixabay

Egy hónappal korábban kezdtünk, már júniusban a meggyeket főztük, a barack minősége vegyes, az eső miatt kevesebb cukrot hozott

– részletezte a portál érdeklődésére Beliczay Zsolt, a Zimek Pálinka Manufaktúra ügyvezető tulajdonosa, és hozzátette, hogy a fagyok elkerülték a kerteket, idén jó szezonra számítanak.

Beliczay Zsolt elmondása szerint a barackpálinka még mindig a legnépszerűbb, de jól fogy a szilva, meggy, az Irsai szőlőből készült párlat is.

Kapcsolódó
Tolnai főzdéé lett az év pálinkája díj
A 11. alkalommal rendezték meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt.
Olvasói sztorik