Beérett a cefre és már a főzdékben dolgozzák fel. Beindult a pálinkafőzés Somogyban. Idén a nagy meleg miatt korábban értek be a gyümölcsök és a szezon is bő egy hónappal korábban kezdődött, írta a Somogy vármegyei hírportál.
Az idei szezont június végén kezdtem, bő másfél hónappal korábban, mint tavaly, mert a nagy melegben korábban érik minden
– mondta el a portál érdeklődésére Csongrádi Zoltán, a rácegresi pálinkafőző, és hozzátette, hogy tavaly kevés gyümölcs termett, idén sokkal több van és nincsenek minőségi problémák.
Csongrádi Zoltán elmondása szerint meggyel és cseresznyével kezdte a pálinkafőzést, majd folytatta a barackkal, szilvával, augusztus végén már Irsai Olivér cefrét is hoznak. A tavalyi évhez képest nem emeltek árat, ugyanúgy 1400 forintért főzik ki a cefrét, de hozni kell tűzifát, valamint a szállításban is tudnak segíteni.
Egy hónappal korábban kezdtünk, már júniusban a meggyeket főztük, a barack minősége vegyes, az eső miatt kevesebb cukrot hozott
– részletezte a portál érdeklődésére Beliczay Zsolt, a Zimek Pálinka Manufaktúra ügyvezető tulajdonosa, és hozzátette, hogy a fagyok elkerülték a kerteket, idén jó szezonra számítanak.
Beliczay Zsolt elmondása szerint a barackpálinka még mindig a legnépszerűbb, de jól fogy a szilva, meggy, az Irsai szőlőből készült párlat is.