Mozaik

Óriáspanda szenzáció a berlini állatkertben

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
A Meng Meng nevű nőstény már 2019-ben is ikreket hozott a világra.

Pandaikrek születtek a berlini állatkertben, a Meng Meng nevű pandamama augusztus 22-én 13.03 és 14.19-kor világra hozta két kicsinyét – közölte a német főváros állatkertje.

Mindkét bocs jól van és éjt nappallá téve el vannak látva anyjuk és tapasztalt pandacsapatunk szeretetteljes gondoskodásával

– áll az augusztus 23-i közleményben, amely kiemeli, hogy az elkövetkezendő napok kritikus jelentőséggel fognak bírni.

A bocsok 169, illetve 136 gramm súllyal születtek és nagyjából 14 centiméter hosszúak. Csaknem teljesen csupaszok, süketek és vakok, jellegzetes fekete-fehér bundájuk csak később fog kinőni.

Megkönnyebbültem, hogy mindketten egészségesen jöttek világra. A kicsinyek élénkek, Meng Meng pedig elénk tárja, mit is jelent a mackószeretet, meghatóan gondoskodik ugyanis utódairól

– mondta Andreas Knieriem állatorvos és állatkertigazgató.

Meng Meng március 26-án mesterséges megtermékenyítésen esett át. Augusztus 11-én pedig ultrahang segítségével két parányi szívdobbanást állapítottak meg a szakemberek, és 11 nap múltán már meg is születtek a bocsok.

Az állatkert közleménye szerint a vemhesség 149 napig tartott.

Most Meng Meng és kicsinyei az állatkertnek külön a pandák számára kialakított helyiségében vannak elhelyezve, és egyelőre a látogatók sem tekinthetik meg őket. A pandapapa, Csiao Csing nem vesz részt a kicsinyek gondozásában, ezért őt jelenleg is láthatja a közönség.

Meng Meng 2017-ben került a berlini állatkertbe, és már 2019-ben ikreket hozott a világra, amelyek – tavaly decemberben – már vissza is kerültek hazájukba, Kínába.

Jelenleg csak a berlini állatkertben láthatók óriáspandák Németországban. (MTI)

Kapcsolódó
Tüneményes dokumentumfilm készült a pandákról
Aligha van náluk esetlenebb és édesebb állat a Földön.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik