Mozaik

Pandabumm: először születhet óriáspanda Németországban

Sikeres szülés esetén ez lesz az első pandaszaporulat Németországban.

Utódot vár Németország egyetlen óriáspandapárja, a nőstény Meng Meng és párja, Jiao Qing – írja az MTI. Az állatkert szerint egy-két héten várható a bébi érkezése. Bár a kedden közzétett ultrahangfelvételen most még csak egyetlen szívverés hallható, van esély arra, hogy ikrek jöjjenek világra.

A hatéves Meng Meng és a kilencéves Jiao Qing 2017-ben érkezett Berlinbe Kínából.  Sikeres szülés esetén ez lesz az első pandaszaporulat Németországban.

Tüneményes dokumentumfilm készült a pandákról
Aligha van náluk esetlenebb és édesebb állat a Földön.

Míg Németországban születésre készülnek, Csungcsing-ben születésnapot tartanak. 37 éves lett ugyanis a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, Hszinhszing, ami emberi életévekben mérve több mint 100 év.

Hszinhszing 1982-ben született Szecsuán tartományban, egy hatalmas, 137 tagú pandacsalád mátriárkája. Utódai a világ több mint húsz országába, köztük az Egyesült Államokba, Kanadába és Japánba kerültek el.

A matróna jó egészségnek örvend, noha időnként magas a vérnyomása

– közölte Jin Jen-csiang, az állatkert műszaki igazgatója.

A pandanagymama egyébként majdnem 100 kg, naponta 30 kilogramm bambuszrügyet, fél kilogramm bambuszlevelet, egy kilogramm almát és 70 gramm finomított tápszert eszik. Születésnapját hatalmas gyümölcstortával ünnepelte.

Fotó: Facebook/Panda.fr
Fotó: Facebook/Panda.fr

Kiemelt kép: Pixabay.com

Most először örökítettek meg albínó óriáspandát
Az állat mindössze egy vagy két éves lehet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik