Virágzó vidékünk

Tüneményesek a nyíregyházi pandaikrek

A 9 hetes ikerpár születése igazi szenzációnak számít.

Kis pandák születtek a Nyíregyházi Állatparkban! A vörös macskamedve néven is ismert faj ritkán szaporodik zárt tartási körülmények között, így a jelenleg 9 hetes ikerpár igazi szenzációnak számít – olvasható az állatpark Facebook oldalán.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A kölykök szüleikkel közös kifutóban élnek, és augusztus 9-én napon állatorvosi vizsgálaton vettek részt, ahol a súlymérés ivarmeghatározás történt. A 2 egészséges nőstény utód 610gramm és 720gramm testtömegű jelenleg.

Újabb videó bizonyítja, hogy a legjátékosabb állatok a pandák
Macik, akik mókás játékaikkal minidig le tudnak venni a lábunkról.

A nyíregyházi kis panda tenyészpár 4 éve él együtt, Ting-ting Pozsonyból, míg Szecsuán a Dublin Zoo-ból érkezett a Nyíregyházi Állatparkba az Európai Fajmegőrzési Program keretében .

A kölykök szürke bundával látták meg a napvilágot s az első hetekben teljesen magatehetetlenek voltak, a szemük is csukva volt. Ebben az időszakban az anya állat szinte egész nap a kicsinyeivel volt, most már azonban csak a szoptatáskor keresi fel őket.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A vörös bundás kölykök most már rekord gyorsasággal növekednek, s már szüleik miniatűr másai. Egyre érdeklődőbbek a külvilág iránt is, így a szerencsésebb látogatók hamarosan megtekinthetik a ritka kis panda ikreket.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik