Mozaik

Éjszaka is megleshetjük az állatkert lakóit

Unsplash
Unsplash
Az Állatkertek éjszakáján 9 helyszínen is részt vehetünk.

Több mint egy évtizede hagyomány, hogy a magyarországi állatkertek, vadasparkok, állatos bemutatóhelyek jó része augusztus végén, a nyár utolsó péntek estéjén különleges esti programokkal várja a nagyközönséget. Ez az Állatkertek Éjszakája.

Idén augusztus 30-án leshetjük meg az állatkert lakóit esti, éjszakai tevékenységük közben a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az Állatkert más megvilágításban mottóval meghirdetett eseményen 19 órától 23 óráig folyamatosan nyitva tartanak az állatházak és bemutatóhelyek – tájékoztatta a Fővárosi Állat- és Növénykert az MTI-t.

Az est folyamán látogatható lesz a Pálmaház, a Varázshegy, az Ausztrálház, a Xántus-ház, a Mérgesház, a Cápasuli, a Sárkányház, a Pákásztanya, a Japánkert, a Majorság és a Pónikarám.

A programkínálatban egyebek mellett fényfestéssel, ismeretterjesztő- és kézművesfoglalkozásokkal, bátorságpróbával és arcfestéssel várják a látogatókat, emellett lesz szelfipont, jövendőmondás, valamint csillagászati- és tűzoltóbemutató is. Ki lehet próbálni a Vurstli-zóna játékait, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhintát. A programban szerepel oroszlánfóka-és elefánttréning, valamint a látogatók megtekinthetik a cápák, a perzsa leopárd és az oroszlánok látványetetését. A színpadon szerencsekerék, tűzzsonglőrbemutató várja a közönséget, koncertet ad a Strokes együttes.

Az est folyamán négy helyszínen több mint egy tucat ismeretterjesztő előadáson vehetnék részt a látogatók. Szó lesz egyebek mellett az budapesti állatkert 158 éves történetéről, a Biodómról, az állatok titkos életéről, az állatkerti elefántokról és Samu, a kiselefánt sikeres gyógykezeléséről, de lesz lószerszámos zsákbamacska, illetve csillagászati témájú előadás is.

Az Állatkertek éjszakájára kedvezményes elővételes jegyek korlátozott számban augusztus 19-ig érhetőek el online és a jegypénztárakban.

A fővárosi intézményen kívül Budakeszin, Győrött, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Nyíregyházán és Veszprémben lesznek esti programok az állatkertek éjszakája alkalmából.

Kapcsolódó
Több mint 2300 állatot mentettek meg tavaly a fővárosi állatkertben
130-féle különféle faj egyedei kaptak új esélyt náluk.
Olvasói sztorik