Virágzó vidékünk

Pingvinekkel sétálhatunk együtt Jászberényben

facebook/trió fm
facebook/trió fm
A séta nem idegen ezektől a madaraktól, hiszen természetes élőhelyükön is kisebb-nagyobb távolságokat kell megtenniük a tenger és a fészkelőhely között.

November 18-én elkezdődött a pingvinséta a Jászberényi Állat-és Növénykertben, ahol évek óta az ősz és tél leglátványosabb programja a naponkénti séta. A látványos, felnőttek és gyerekek számára egyaránt különleges, szórakoztató bemutatót a gondozók informatív előadása kíséri végig.

A séta nem idegen a pingvinektől, hiszen természetes élőhelyükön is kisebb-nagyobb távolságokat kell megtenniük a tenger és a fészkelőhely között, a látogatóknak pedig nagy élmény szemtől szemben találkozni ezekkel a mókás kis madarakkal

– tájékoztatott az intézmény.

A veszélyeztetett természetvédelmi státuszban levő pápaszemes pingvinek egészségügyi sétája télen alkalmasabb, ugyanis nyáron a szúnyogok veszélyes kórokozókkal fertőzhetnék meg őket.

Az egyetlen afrikai pingvinfaj, a pápaszemes pingvin állományának létszámában az utóbbi évtizedben lassú növekedés indult meg. Jászberény mellett – ahol 23 tagú a kolónia – a budapesti, a veszprémi, a szegedi és a debreceni állatkertben is megtalálhatóak ezek a cukiságok.

A jászberényi sétához minden nap délelőtt 11 órától lehet csatlakozni.

Kapcsolódó
Sosem látott sárga pingvint fotóztak az óceánban
A madár pont ott landolt a természetfotósok előtt.
Olvasói sztorik