Mozaik

Sosem látott sárga pingvint fotóztak az óceánban

Feltételezések szerint most először láttak a világon sárga-fehér pingvint, amin egyáltalán nem fedezhető fel a fekete szín, írja az Independent.

A lap cikke szerint egy természetfotós kapta lencsevégre a korábban sosem látott madarat több ezer fekete-fehér társa között az Atlanti-óceán déli részén.

Yves Adams arról beszélt,

sosem láttam vagy hallottam sárga pingvinről korábban. Azon a partszakaszon 120 ezer madár gyűlt össze, és ez volt az egyetlen sárga közöttük.

A belga fotográfus 2019 decemberében vezetett egy két hónapos expedíciót a régióban, amikor megálltak Déli-Georgia egyik szigeténél, ahol egy 120 ezer királypingvint számláló kolóniáról készítettek felvételeket.

Yves Adams hozzátette, mindegyik állat normális volt, egyet leszámítva. Felejthetetlen élményként írta le, amikor megpillantották a sárga példányt.

Az egyik madár nagyon különleges volt, és közelebbről láttam, hogy sárga. Mindannyian megőrültünk, amikor felfedeztük. Eldobtunk minden biztonsági felszerelést és magunkhoz ragadtuk a kameránkat. Pont ott landolt, ahol mi is voltunk, ezért a kilátásunkat nem takarta az állatok tömege. Általában ez lehetetlen lenne, mert mindenütt pingvinek vannak a parton

– magyarázta.

Elmondása szerint a pingvin festékhiányos volt. A leucizmus vagy a leukizmus abnormális plombaállapot, amelyet egy genetikai mutáció okoz és megakadályozza, hogy a pigment, különösen a melanin, a madár tollán helyesen helyezkedjen el. Ezért nem fekete, hanem sárgás volt a madár tollazata.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yves Adams (@yves_adams) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik