Életmód

Teljesült a 99 éves néni kívánsága: az idősotthonban meglátogatta őt három pingvin

Mindegy, hogy hány évesek vagyunk, az álmok valóra válhatnak.

A 99 éves Joyce Gardner a South Park-i Bernadette idősek otthonában él, és mint minden lakót, így beköltözéskor őt is megkérdezték, hogy van-e valami kívánsága. Miután a legtöbben tortát, különös filmeket  kérnek, így az otthon tulajdonosát is meglepte Joyce kérése, aki pingvinekkel szeretett volna találkozni.

Az idős nagymama is aligha gondolta, hogy szokatlan kérését komolyan veszik, de az otthon munkatársai elkezdték a szervezést. Kapcsolatba léptek a Heythrop Zoological Gardenssel, ami az ország egyetlen olyan állatkertje, ahonnan engedéllyel szállíthatják a már szocializált pingvineket.

Joyce nem akart hinni a szemének, mikor a kérését követően néhány hónappal később megjelent az intézménybe látogató három pingvin: Pringle, Groot és Charlie.

Ezek a bájos madarak hihetetlenül kíváncsiak és kedvesek voltak. Mókásan körültotyogták az időseket és még azt sem bánták, ha megsimogatták vagy ölbe vették őket. Minden lakó fantasztikus élménnyel lett gazdagabb, kiváltképp a 99 éves nagyi, aki a látogatás után nyilatkozott:

Mindig szerettem az állatokat, különösen a pingvineket. Az, hogy élőben láthattam, hogy megsimogathattam őket, azt hiszem, hogy életem egyik legszebb élménye volt.

Az idősotthon vezetője, Elizabeth Stephens is elmondta véleményét:

Mi a demenciával élő emberek gondozására szakosodtunk, és már elégszer megtapasztaltuk az állatterápia nyugtató, szorongásoldó hatását. Megfordultak már nálunk bárányok, alpakák, csirkék, sőt ragadozó madarak is. Mindig pozitív hatással voltak gondozottjainkra. Ez most sem történt másként. Boldog arcok és mosolygó tekintetek, bármerre néztünk.

A pingvinek látogatását a BBC is rögzítette:

Via/ Inspiremore

10 bölcs dolog, amit a pingvinektől tanulhatunk
A pingvinek például egy életre választanak maguknak párt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik