Életmód

10 bölcs dolog, amit a pingvinektől tanulhatunk

Talán nem a legszokványosabb fogalom a szerelem, ha pingvinekről beszélünk, de az igazság az, hogy valójában nagyon is romantikus állatokról van szó!

A pingvinek udvarlási szokásai között talán az a legelbűvölőbb, hogy a pingvinfiúk képesek kilométereket totyogni, hogy megtalálják a tökéletes ajándékot a kiszemeltnek. – írja a Pozitív nap. Csakis a legszebb kavicsot kaphatja élete szerelme, és itt a sírig tartó szerelem nemcsak szófordulat. A pingvinek ugyanis egy életre választanak maguknak párt!

Dr. Charles és Dr. Elizabeth Smith tíz napot töltött a csodás lények társaságában, ami alatt rengeteget tanultak. Az általuk összeállított lista alapján mi is összeírtuk, hogy milyen bölcsességekre taníthatnak a pingvinek.

1. Figyelj oda másokra!

A pingvinek, akárcsak az emberek, csoportos lények. Szoros kapcsolatot alakítanak ki a csoport többi tagjával, ami védelmet jelent a ragadozók ellen, és nagyobb eséllyel találnak élelmet is, ha csoportban dolgoznak. Te is segíts másokon, figyelj oda a családodra, védd meg, és támogasd őket!

2. A közös játék csodákra képes!

A pingvinek imádnak együtt játszani. Összehívják az egész családot, a barátokat, hogy együtt lehessenek, és már ez is örömet okoz nekik. A Karácsony kifejezetten jó alkalom, hogy te is leülj egy kicsit otthon a szüleiddel, vagy gyerekeiddel, és egy jót társasozz velük! Ez közelebb fogja hozni a családtagokat, és a kisebb-nagyobb feszültségeket is elűzheti.

pingvin1

3. Kommunikálj hatékonyan!

A pingvinek szeretnek csivitelni egymással. Ez a kapcsolatuk lelke! Egy párkapcsolatban elengedhetetlen a jó kommunikáció! Hallgasd meg, hogy mit akar mondani a másik, mielőtt elmondod a saját véleményedet!

4. Légy felelősségteljes felnőtt!

Akármelyik pingvinfajról is van szó, a pelyhes kis tollgombócból komoly, felelősségteljes felnőtt madár válik! Persze még mindig tudnak játszani, és bolondozni, de az életük egy pontján túl szinte minden madár családot alapít! Mindkét szülő odafigyel a csemetéjére, és megosztják a feladatokat egymás között!

5. Építs csapatot!

Néha a pingvinek a nagyobb családdal együtt szeretnek utazgatni. Na nem messzire, de a következő jégtábla is megteszi, amíg együtt van a csapat. Olyan ez, mint egy csapatépítő tréning! Barátkozz a munkahelyeden, ismerd meg a párod haverjait!

Fotó: reddit.com
Fotó: reddit.com

 6. Mosolyogj gyakran!

Mókás kis madarak a frakkos jószágok igaz? Ez a vidám attitűd kihat az egész életükre! Soha nem adják fel, és rendszerint elérik a céljaikat! Fogadd az embereket egy nagy mosollyal, hiszen ez nemcsak jóleső érzés a másiknak, de te is jobban fogod érezni magad, ha a környezeted vidám!

7. Mutasd meg a gyerekeidnek, hogy szereted őket!

A pingvinek rendszeresen “puszilgatják” kicsinyeiket. A kicsi így mindig biztos lehet abban, hogy a szülei szeretik őt. Te is mutasd ki a szeretetedet, hogy érzelmileg magabiztos, kedves felnőttekké váljanak.

8. Kiáltsd ki szerelmed az égnek!

A pingvinek nem félősek azzal kapcsolatban, hogy kimutassák a szerelmüket. Hangos rikkantásokkal, összebújással adják a többiek tudtára, hogy bizony szerelmesek! Mindennapos jelenség, hogy a pingvinek így vallanak szerelmet életük párjának. Te mikor mondtad utoljára a párodnak, hogy szereted? Itt a remek alkalom, hogy egy nagy csókot adj neki! Hidd el, a legváratlanabb pillanatokban kiosztott puszi egész napra elbűvöli majd!

bylotg0

9. Tarts ki mellette!

A monogám pingvinek, ahogy azt már írtuk egy életre választanak párt maguknak. Az egyetlen ok, ami arra ösztökélheti őket, hogy újat keressenek, az előző szerelme halála lehet. Találd meg a neked való férfit vagy nőt, és tarts ki mellette jóban, rosszban! Ne hagyd, hogy a kis hibák szétszakítsanak benneteket, inkább próbáld meg kijavítani azokat!

10. Állj meg egy pillanatra, és csodáld meg a világot!

A pingvinek is gyakran állnak meg, hogy a körülöttük lévő szépségeken merengjenek. A stresszes hétköznapokon csak állj meg egy pillanatra, hogy körbenézz, és a jó dolgok máris könnyebbé teszik a napodat! Ha kicsit nehezen megy, nézd meg, hogyan csinálják a pingvinek!

Címlapfotó:mentalfloss.com

Ez is érdekelhet >>> 18 érdekesség, amit sokan nem tudunk a lóról

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik