Mozaik

Disznót zsákmányolt, majd a gazdára támadt a medve

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
Ugyanazon a napon még két másik helyszínre is riasztották a megyében a csendőröket medvék miatt.

Népszerű üdülőtelepen támadt egy férfire a medve – írta a Székelyhon.

Medve támadt egy férfire csütörtökre virradóan a Beszterce-Naszód megyei Kolibica üdülőtelep egyik házának udvarán – tájékoztatott csütörtökön a megye katasztrófavédelmi felügyelősége. A támadás nyomán a hatóságok Ro-Alert üzenetben figyelmeztették a lakosságot a veszélyre. A sérült, de eszméleténél lévő és a mentősökkel együttműködő férfit a megyei mentőszolgálat egyik csapata kórházba szállította.

Az áldozat egy 54 éves kolibicai lakos volt. Több sérülést szenvedett a kezén, fején és hasán, azonban élete nincs veszélyben.

A medve bement a férfi házának udvarára, és elragadott egy disznót az ólból. A későbbi áldozatot fia riasztotta, majd kiment az udvarra, és megpróbálta elűzni a medvét. A nagyvad ekkor támadt rá a gazdára.

A besztercei megyei sürgősségi kórházban ápolt 54 éves férfi állapota stabil, bár több zúzódást szenvedett, megsérült a jobb karján, a hasán horzsolások, a nyakszirtjén pedig egy vérömleny keletkezett.

Ugyanazon a napon még két másik helyszínre is riasztották a megyében a csendőröket medve jelenléte miatt. Az egyik riasztás később nem nyert megerősítést. A másik riasztás Monorfalváról (Monor) érkezett, ahol a nagyvad egy szarvasmarhafarmra hatolt be, és rátámadt az egyik állatra. A csendőrök biztosították a területet, és megtették a szükséges intézkedéseket a medve eltávolítására.

Kapcsolódó
Vége a rettegésnek, kilőtték az emberekre támadó medvét Erdélyben
Tíz napon belül kétszer támadt 500 méteres körzetben.
Olvasói sztorik