Mozaik

Rettentő látvány: sivatagosodik a népszerű hazai horgásztó

Facebook
Facebook

Iszonyatos látvány fogadja azokat, akik a Szekszárd melletti Sötétvölgyi-tóhoz látogatnak, írja a teol.hu.

A lap cikke szerint a korábban több méternyi mélységű víztömeg helyén mostanra iszapos, sivatagosodó meder látszik csak. A teljesen kiszáradt területen sokan szelfiznek, ám a jelenség hatalmas problémát okoz a tó kezelőinek.

Halpusztulást egyelőre nem okozott az aszály miatt kialakult rendkívül alacsony vízállás, a medret viszont hiába próbálják már egy hónapja feltölteni a szakemberek, írják.

Nagy Csaba, a vizet kezelő Közalkalmazotti Horgász Egyesület elnöke a teol.hu érdeklődésére azt mondta, ezt rendszerint a Széptölgyesnél található horgásztavak vizével, a Kakasd felől érkező Rák patak medrén keresztül szokták megoldani. A zsilipet harminc nappal ezelőtt ki is nyitották, ám a mindössze egy kilométeres patakmeder eddig teljesen száraz volt. A napokban elkezdett ugyan a Sötétvölgyi-tóba csordogálni a víz, ez viszont biztosan kevés lesz ahhoz, hogy feltöltse a medret.

A lap beszélt a helyszínen több horgásszal is, mindannyian azt mondták, emberemlékezet óta nem látták még olyannak a medret, mint ahogyan most néz ki.

Ahogy arról korábban írtunk, a szárazság nemcsak az Alföldön, az egyik középhegységünkön is úrrá lett, és csontszárazzá vált. De a Bakony vadregényes patakjában sem folyik már semmi.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik