Csillagászati összegbe kerülne a szákszendi szellemváros felújítása a tulajdonos szerint

Az épületek födémjéből már bokrok nőttek.

Nyolc éve vásárolta meg egy oroszlányi vállalkozó, Molnár Csaba Zoltán a szákszendi szellemváros néven elhíresült volt szovjet laktanya három épületét és némi területet, de azóta sem történt egy kapavágás sem az ingatlanok körül, írja a kemma.hu.

A férfi a lap megkeresésére elmondta, hogy az „A” terv munkásszálló létesítése volt, „B” tervként pedig egy emelt szintű idősek otthonát vagy valamilyen szociális intézményt szeretett volna, de egyik sem valósult meg.

Lehetne itt valami hasznos az erdőben, a jó levegőn, távol a város zajától

– tette hozzá.

A vállalkozó egy 1650 négyzetméteres és háromszintes nőtlen tiszti épületet, egy 2100 négyzetméteres és szintén háromszintes legénységi épületet, valamint egy 700 négyzetméteres és kétszintes parancsnoki épületet vásárolt meg. A háromból kettő úszótelken helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy az épülethez nem tartozik semmiféle telek, csak amelyen áll. Az egyik épülethez azonban tartozik egy hozzávetőleg 7000 négyzetméteres telek is.

A vállalkozónak nem volt pénze a felújításra. Egy amerikai rokon ajánlotta a közreműködését, de egyéb nehézségei támadtak, amelyek miatt a szándék meghiúsult.

A vállalkozó elmondta, hogy a megvásárolt épületek felújítása és közmű-korszerűsítése szinte csillagászati összegbe kerülne. Az épületek födémjéből már bokrok nőttek, amikor megvette azokat. A tetőket hullámlemezzel fedte, hogy az épületek ne ázzanak, és a födémbe ne verjenek gyökeret a cserjék és a fák. A vandálok által betördelt ablakokat rövidesen OSB-lapokkal fogja lezárni, hogy ne hatoljon be a csapadék.

A kemma.hu korábban videót is készített a helyszínen, melyet alább tudsz megtekinteni.

Kapcsolódó
A világ legzöldebb falva, amit visszahódított a természet
Egy elhagyott falu, amit lenyűgöző módon vett körül a természet.