Otthon készült

Csirke „nem lehet abbahagyni” módra

Kapirgálós csirkéből lesz az igazi íz.

Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá. 

Hozzávalók

1 db közepes nagyságú csirke (a kapirgálós a legjobb, de beérhetjük a boltival is), 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-1 mokkáskanál majoranna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.

Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.

Sültburgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá. Készülhet darabolt csirkéből is.

A sültburgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük. Van egy kevésbé ismert változata is.
Elkészítése ennek is nagyon egyszerű. A megmosott burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, a tetejét fél-egy centinként rácsosan bevagdossuk. Megszórjuk sóval, bőven köménymaggal és tepsiben olajon, zsíron, pici víz hozzáadásával, alufóliával lefedve megsütjük.

Virágné Fejes Éva

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.