Otthon készült

Ilyen sült almát még biztos, hogy nem ettetek

Próbáltatok már almából valódi ínyencséget készíteni? Ha nem, akkor ezt a receptet nektek találták ki.

Ehetjük reggel, délben, este vagy napközben bármikor. Megunhatatlanul finom és mindössze egy maroknyi összetevőre van szükség, ami valószínűleg már most is rendelkezésünkre áll.

Hozzávalók

– 2 db alma

– 4 db karamellcukorka

– 1 teáskanál fahéj

– 3 teáskanál cukor

– 2 teáskanál vaj

– 1 teáskanál liszt

Így készítjük

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra

2. Vágjuk le az alma felső negyedét

3. Egy karalábévájóval szedjük ki az alma közepét

4. Kis késsel szeljük körbe az almát ( a videón jól látható a hogyanja)

5. Tegyük az almát egy serpenyőbe, sütőtálba és helyezzük bele a 2-2 karamellt

6. Melegítsük fel a vajat a cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a fahéjat

7. Tegyük a sütőbe és 170-180 fokon kb 25-30 perc alatt süssük készre. Ha még nem puhult meg az alma, további 5-10 percig tartsuk a sütőben.

8. Tálaljuk és a további élvezetért párosíthatjuk vanília fagylalttal.

Ínyenc perceket kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.