Otthon készült

Így vadítsd meg májjal az erdei gombás palacsintát!

Gomba, petrezselyem, palacsinta, mangalica szalonna, vadmáj remek együttműködése egy receptben.

Tartalmas és különleges recept. Az illatok is páratlanok, főzés közben belengik a konyhát, az ízvilág páratlan. Ez a reszteltmájas palacsinta.

A petrezselymes palacsintatészta elkészítése

Hozzávalók: 1 liter házi tej, 20-25 deka liszt, 3 tojás, késhegynyi só és cukor, 1 csokor petrezselyem.

A késhegynyi sót és cukrot hintsünk a liter tejbe, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, a három tojás sárgáját és az apróra vágott petrezselymet. Legalább egy órán át pihentessük, ha szükséges, tejjel hígítsuk tejföl sűrűségűre. A tojások fehérjét felverve keverjük a palacsintatésztába, amit az átlagosnál vastagabbra süssünk. Ez az adag mintegy tíz palacsinta elkészítéséhez elegendő.

Az erdei gombás, resztelt vadmáj elkészítése

Hozzávalók: 70 deka őz, vagy bármilyen vadmáj, 25 deka vöröshagyma, 20 deka erdei gomba, 20 deka füstölt mangalicaszalonna, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál frissen őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika. A körethez: 50 deka  vöröshagyma, 10 deka vaj, 5 deci házi tejfel, 3-4 gerezd  fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.

palacsinta2

A füstölt mangalica szalonnát apró kockákra vágva süssük ki, majd a zsírján a karikára vágott hagymát dinszteljük meg. A májat széles, metélt vékonyságú csíkokra szeleteljük fel, és a fűszerekkel elkeverve három-négy perc alatt süssük meg. Sót ne tegyünk bele, mert a máj könnyen megkeményedik tőle.

Köretnek, külön serpenyőben a fél kiló nagy kockákra vágott vöröshagymát vajon kevés sóval pároljuk üvegesre.

A kész resztelt májjal hüvelykujj vastagon töltsük meg a palacsintákat. Fokhagymás, petrezselymes tejföllel leöntve, vajban párolt hagyma kockákkal tálaljuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik