Otthon készült

Van a csokis süti, és van a legcsokisabb rajongás

Ha szeretjük a csokit, készítünk egy kis csokis sütit. Ha még jobban rajongunk a csokiért, akkor elkészítjük mind közül a legfinomabbat!

Hozzávalók

Ha már igazi kényeztető sütire vágyunk, akkor az legyen a legjobb alapanyagokból. Először is válasszunk  jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládét.

A tésztához

20 dkg vaj, 14 dkg cukor, 6 tojás, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez

30 dkg tejcsokoládé, 3 dl habtejszín, 10 dkg vaj, rumaroma

A tetejére

20 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej, 1 teáskanál vaj

 

Elkészítése

A krémet készítjük el először, mert legalább 4 órán át hűtőben kell pihentetni. A csokoládét apróra vágjuk, a nem felvert habtejszínnel és a felszeletelt vajjal együtt tálba tesszük, gőz fölött folyamatosan kavargatjuk, amíg a csokoládé felolvad és krémes állagú lesz. Mikor lehűlt, rumaromával ízesítjük fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egész éjjel is hűtőben maradhat. Elkészítjük a tésztát. A vajat a cukor felével kikavarjuk. A csokoládét felolvasztjuk, amikor kihűlt, hozzákeverjük.

Két egész tojást és négy tojássárgáját egy tálba tesszük és felverjük. A csokis keveréket hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót is beletesszük. A tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk és a csokis masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Minél kisebb tepsibe tesszük, annál magasabb lesz a süti. 180 fokos sütőben 15 percen át sütjük, majd 170 fokon sütjük még nagyjából 10 percet. A hideg krémet kivesszük és mixerrel pár percig verjük, amíg kenhető állagúvá válik, megkenjük vele a lehűtött lapot. A csokoládét, a vajjal és a tejjel felolvasztjuk, hagyjuk hűlni, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Lehűtjük és szeletelhetjük.

A receptért köszönet a  Ketkes.com oldalnak.

Olvasói sztorik