Otthon készült

Köménymagos sajtos pogácsa, a karácsony sztárja

A sok édes sütemény mellé tegyünk a karácsonyi asztalra sósat, jó ropogósat is!

Ez a pogácsa garantáltan kedvenc lesz a családban. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető és elképesztően finom. A receptet köszönjük a ketkes.com-nak.

Hozzávalók

50 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, őrölt köménymag, 15 dkg reszelt sajt.

Elkészítése

A hozzávalókat tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. A köménymagtól sokkal finomabb lesz, érdemes keveset adni a tésztához. Amikor meggyúrtuk, hűtőbe tesszük a tésztát és legalább egy órán át pihentetjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd a tetejét megkenjük felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A pogácsa sütés közben nem fog sokat nőni.

Jó étvágyat hozzá!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik