Otthon készült

Töltött krumpli variációk, ahogy sosem gondoltad volna

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2016. 01. 25. 17:59

A megfelelő ízesítéssel remek vacsora lehet egy közönséges sült burgonyából is. Bizonyítjuk. Kilencszer.
Korábban a témában:

Felejtsük el a töltött avokádót és a cukkinicsónakot, és lepjük meg a családot laktató töltött krumplival.

A legnehezebb része a recept elkészítésének a krumpli főlésére való várakozás, de többek közt erre találták ki a televíziót és a sorozatokat.

Szórjuk meg ízlés szerint sóval és borssal, öntsük nyakon olívaolajjal és helyezzük bő egy órára a 180 fokra előmelegített sütőbe. Hogy aztán a következő töltelékek egyikével turbózhassuk fel.

Fotó: Delish

1

Brokkoli, sajt

Olvasszuk meg a sajtot harminc másodperces intervallumokban a mikrohullámú sütőben, majd keverjük el a párolt brokkolival. Ha ez az opció nem szimpatikus, akkor az aprított sajttal és a zöldséggel töltsük meg darabonként a burgonyákat és helyezzük 40 másodpercre a mikróba, vagy amíg a sajt szépen el nem olvad.

 

 

 

 

 

Fotó: Delish

2

Tejszínes csirke

Kinek van szüksége tésztára, ha krumpliba is tölthetjük? Elsőre talán furán hangzik, de mindenképp ajánlott kipróbálni. A tejszínbe áztatott roston sült csirkét ízesítsük kedvünkre, a burgonyát pedig szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel

 

 

 

 

 

 

Fotó: Delish

3

Bagel

Egyszerű a képlet: a közkedvelt sütemény alapanyagait, így a mákot, a szezámmagot, az aszalt hagymát, a fokhagymát és a krémsajtot összekeverjük és már ízesíthetjük is a sült krumplit. Garantált a sikere.

 

 

 

 

 

 

Fotó: Delish

4

Zöldbab

A vegetáriánusok kedvence. A tejszínes zöldbabot ízlésesen helyezzük bele a felénél szétvágott burgonyára, a teteje pedig pirított hagymát kíván.

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Delish

5

Szendvics

Kenyér nélkül? Aha! Bacon, sajt, apróra kockázott paradicsom, metélőhagyma és saláta mind bele menjen a burgonyába.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Delish

6

Jalapeno paprika

A darált erős paprikát keverjük el krémsajttal, ami a forró burgonyával való találkozásakor azonnal nyúlóssá válik majd. A tetejét szórjuk meg reszelt mozzarellával és zsemlemorzsával.

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Delish

7

Buffalo csirke

Grillezzük meg a csirkemellet, majd öntsük nyakon Buffalo szósszal, a tetejére pedig morzsoljunk mozzarella sajtot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Delish

8

Mexikói

Páratlan ízhatást kelt együtt a fekete bab, a salsa szósz, a reszelt sajt és a koriander. Aligha ettünk finomabbat bármikor is.

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Delish

9

Pizza

Van-e olyan étel, aminek pizza van a nevében és nem finom? Nincs. Kerüljön hát pizzaszósz, sajt és ízlés szerint további feltétek abba a burgonyába!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.