A ketkes.com oldalán találtunk a receptre, és nagyon érdemesnek találtuk egy kipróbálásra.
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb és szárny (összesen)
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 45 dkg liszt
- 2 teáskanál bors
- 3 teáskanál só
- 4 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál pirospaprika
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Keverjük össze a liszttel a fűszereket. A tojást a tejbe keverjük és felverjük. A húsokat először tojásba, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. Ha ropogósabban szeretjük, akkor miután lisztbe mártottuk, újra forgassuk meg a tojásba, majd zsemlemorzsába. Forró olajban sütjük. Arra figyeljünk, hogy az olaj ellepje a húsokat! Közepes lángon 10-15 percig süssük. Mielőtt tálaljuk, nézzük meg átsült-e a hús rendesen.