Toszkána mesés szépségű tájai, a Földközi-tenger partvidéke, a számos történelmi és művészettörténeti látnivalóban bővelkedő települések egész évben turistacsalogatóak. Ha szerelmesei vagyunk ennek az olasz régiónak, a ketkes segítségével Könnyen elkészíthető, és nagyon finom.
Hozzávalók
1 póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 40 dkg paradicsom, 40 dkg vörös bab (konzerv), 40 dkg zöldbab (mirelit), 8 dkg bébi spenót, só, bors, olívaolaj
Elkészítése
A póréhagymát apróra vágjuk és felszeleteljük, ezt követően kevés olívaolajat felmelegítünk, megdinszteljük benne. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, ezután a paradicsompürét és a felszeletelt paradicsomot is belekeverjük, felöntjük vízzel. A két féle babot leszűrjük és beletesszük, fűszerezzük. Amikor már majdnem kész, a bébi spenótot is hozzáadjuk, 3-4 percig főzzük még és melegen tálaljuk.