Otthon készült

Toszkánából sosem elég – Tegyünk belőle a család asztalára

A toszkán bableves különlegessége, hogy két féle babból készül és paradicsommal van ízesítve.

Toszkána mesés szépségű tájai, a Földközi-tenger partvidéke, a számos történelmi és művészettörténeti látnivalóban bővelkedő települések egész évben turistacsalogatóak. Ha szerelmesei vagyunk ennek az olasz régiónak, a ketkes segítségével varázsoljunk a család asztalára kellemes toszkán ízt, a paradicsomos bablevest. Könnyen elkészíthető, és nagyon finom.

Hozzávalók

1 póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 40 dkg paradicsom, 40 dkg vörös bab (konzerv), 40 dkg zöldbab (mirelit), 8 dkg bébi spenót, só, bors, olívaolaj

Elkészítése

A póréhagymát apróra vágjuk és felszeleteljük, ezt követően kevés olívaolajat felmelegítünk, megdinszteljük benne. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, ezután a paradicsompürét és a felszeletelt paradicsomot is belekeverjük, felöntjük vízzel. A két féle babot leszűrjük és beletesszük, fűszerezzük. Amikor már majdnem kész, a bébi spenótot is hozzáadjuk, 3-4 percig főzzük még és melegen tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.