Otthon készült

Csábító krumplitorony, ami ráadásként ellenállhatatlanul finom

Ezt a burgonyachipset biztos, hogy sokszor kérni fogja a család. Újra és újra!

Hozzávalók

  • 8-10 db közepes burgonya
  • 8-9 dkg  vaj
  • 1 kávéskanál szárított- vagy 1 teáskanál fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű vagy rozmaring
  • 5 dkg parmezán sajt
  • Só, bors

Elkészítése

Hámozzuk meg a burgonyát. Szeleteljük minél vékonyabb szeletekre!

A lereszelt parmezánt szórjuk a burgonyaszeletekre. Adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát és kakukkfüvet (vagy rozmaringot). Olvasszuk fel a vaj felét, és öntsük rá a burgonyára. Jól keverjük össze a hozzávalókat.

Kenjük ki a muffinsütőt a maradék vajjal, majd ezután rakjuk egymásra a burgonyaszeleteket és a tetejét is szórjuk meg egy kis borssal és kakukkfűvel.

Süssük meg előmelegített sütőben 180 ° C-on, kb. egy óráig.

Miután kivettük a sütőből hagyjuk, hogy a tornyok hűljenek pár percig, majd óvatosan késsel emeljük ki a sütőből és tegyük ízlésesen tányérokra. Díszítsük kakukkfűvel vagy rozmaringgal.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.