Ha nincs időd kenyeret sütni, készítsd el a legfinomabb házi kiflit

Ha igazán finom reggelivel vagy vacsorával szeretnénk kényeztetni a családot, akkor az alábbi két recept a legjobb választás lehet.

A legfinomabb házi kifli receptje – nagyi módra

Hozzávalók

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.

A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.

Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.

Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.

A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.

A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.

Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.

A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.

Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Megjegyzés: ha köménymagos vagy sós változatot szeretnénk, akkor sütés előtt szórjuk meg a kiflik tetejét.

A receptért köszönet a lifeadvice.blognak

Élesztő nélkül és sonkával is készíthetjük

Hozzávalók

Elkészítése

A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk (esetleg pici ketchupot). Kiflikké alakítjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 160 fokon, 30-40 perc alatt kész.

Forrás: ketkes.com