Hozzávalók
- 3 evőkanál cukor,
- fél dl víz,
- 1 evőkanál liszt,
- 2-3 kanál tej,
- 3 tojássárgája
- 10 dkg vaj
Elkészítés
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad. Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.
Tehetjük tortába, de ízesítehetünk vele, száraz süteményt, fagyit, pudingot. A receptért köszönet a bidista.com oldalnak.
Ha mennyei finom és különleges karamelles sütit, tortát, bon-bont szeretnétek készíteni, akkor látogassatok el a mytaste.hu oldalra.