20 perc alatt elkészül a csábítóan finom karamellkrém

Az égetett cukor több desszertnek is nélkülözhetetlen eleme. A karamell elkészítésének több változata is létezik, most az egyik legegyszerűbbet mutatjuk be.
Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók

Fotó: rodaleorganic.com

Elkészítés

3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad. Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.

Tehetjük tortába, de ízesítehetünk vele, száraz süteményt, fagyit, pudingot. A receptért köszönet a bidista.com oldalnak.

Ha mennyei finom és különleges karamelles sütit, tortát, bon-bont szeretnétek készíteni, akkor látogassatok el a mytaste.hu oldalra.