Ha létezik süti, ami sütés nélkül is rabul ejti a szíveket, akkor ez biztos, hogy az lesz.
Hozzávalók
2 csomag főzés nélküli vanília puding
8 dl ( legalább 3.5 % tej, esetleg sűrített tej )
0.5 liter tejszín felverve ( mester hab)
25-30 dkg keksz ( Graham ), esetleg piskótatallér
Bevonat
- 4-5 dkg vaj
- 3 evőkanál tej
- 4-5 dkg kakaópor
- 15dkg porcukor
Elkészítés
Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral, majd adjuk hozzá a felvert tejszínt. Egy tepsi formájú tálat ( kb. 25 x 35 cm-es) béleljük ki a keksszel. A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet. Ez után megint keksz, majd egy puding réteg. A tetejét keksszel zárjuk.
Bevonat
Megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összedolgozzuk. Viszonylag híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük, és tálaljuk. Jó étvágyat!