Otthon készült

Ezek a hűsítő koktélok lesznek a nyár slágerei

Legyünk bizakodóak, hogy hamarosan itt a nyár és vele együtt a jó idő. Készüljünk időben a legjobb hűsítőkkel. 

Ha már unjuk a szóda, szörp, jeges tea variációkat, akkor jöhetnek a mennyei ízesített vizek.

Uborkás-kakukkfüves frissítő

Az uborka hidratál, szomjat olt, a kakukkfű jellegzetes ízvilága mellett segíti az emésztést és antivirális hatású, fertőtlenítő gyógynövény. A nyári megfázások egyik legjobb fegyvere lehet.

Hozzávalók: 4 bögre víz, ½ uborka, 1 kis csokornyi kakukkfű.

Elkészítése: a meghámozott uborkából „szalagokat” hámozunk le, ezt tesszük a vízbe. A kakukkfű leveleket lecsipkedjük, picit morzsoljuk, hogy az aromája jobban érvényesüljön, és mehet a vízbe. Hűtsük legalább egy órán át, ezután fogyaszthatjuk.

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

Szamócás-citromos ital

Ez olyan, mint egy Starbucks üdítő ital, de sokkal egészségesebb és olcsóbb.

Elkészítése: keverjünk össze 3 bögre vízzel 3 szelet biocitromot és egy bő maréknyi ( ne sajnáljuk) bogyós, vegyes gyümölcsöt – eper, áfonya és málna –  Mennyei hűsítő!

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

3. Citrom és a csábító menta

A menta és a citrom frissítő aromája nélkülözheti a cukrot, meglátjátok, e nélkül is élvezetes üdítő.

Hozzávalók:

4  bögre víz 2 db szeletelt biocitrom, 1 kis csokor friss menta, 5 csésze víz

Elkészítése : Egy kancsóba tegyük bele a szeletelt citromot. A menta levelet enyhén morzsoljuk össze, majd tegyük a vízbe. Fedjük le és hűtsük 1-2 órát, szűrjük át és így tálaljuk (esetleg a citromkarikát és jégkockát is tehetünk bele).

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

4. Uborka-borsmenta-rozmaring, a mesterhármas

Ez az ital nem csupán hidratál, de a rozmaringnak köszönhetően valódi dopping az agytekervényeinknek.

Hozzávalók:

4 bögre víz, 10-12 vékony szelet uborka, 4-5 karika lim, 3 kis ág rozmaring, 3-4 szál friss menta.

Elkészítése: keverjük össze a vizet, lime- és uborka szeleteket. Picit morzsoljuk össze a rozmaringot és a mentát, hogy felszabaduljanak az aromák és keverjük a vízhez. Néhány óra hűtés után  citromkarikával tálaljuk.

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

5. Görögdinnye, bazsalikom felhanggal

Bazsalikom meglepően egzotikus ízvilágot produkál, ha párosul az íze a görögdinnyével.

Hozzávalók:

3 bögre víz, 2 szelet görögdinnye kockázva, 6-8 levél bazsalikom

Elkészítése: a dinnyét kockázzuk nagy darabokra, tegyük a vízbe, morzsoljuk bele enyhén a bazsalikomot, hűtsük és porciózzuk.

Watermelon

6. Ananász, barack és mangó-mámor

Mikor a déli gyümölcsök találkoznak a barackkal, elképesztő ízvilágot alkotnak. Érdemes kipróbálni.

Elkészítése

Keverjük össze 6 bögre vizet, 2 db szeletelt őszibarackot, a 3 karika kockázott ananászt és a 3 karika mangót. Egy teljes éjszakán át hűtjük. Ébredéskor kávé helyett tökéletes választás egy-két darab eperrel a tetején!

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

7. Ananász mentával

Hozzávalók:

3 bögre víz, 1 csésze szeletelt ananász, és 3-4 szél szál menta.

Elkészítése: mielőtt a mentát a vízbe dobnánk, enyhén morzsoljuk össze, adjuk hozzá az ananászt, és persze a vizet. Hűtés után kortyolhatjuk.

8. Grapefruittal ébredni

Önmagában is aranyat ér. Javítja az emésztést, óvja a bőrt, és még finom is.

Elkészítése

Keverjük össze 3 bögre vizet és az 1 db szeletelt piros grapefruit-ot. Hagyjuk a hűtőben egy éjszakán át, jobb ébredést még nem találtak ki.

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

9. Áfonya boldogító eperrel

Az áfonyának magas antioxidáns tartalma és rendkívül imádnivaló színe van, tökéletes alapanyagunk lehet .

Elkészítése

Adjuk a 3 bögre vízhez az 1 csésze áfonyát, 1/2 csésze epret és 1  kis ág zsályát ( esetleg babérlevelet) és levendulát a díszítéshez. Hűtve kortyoljuk az utolsó cseppig.

Fotó: maryann. blogspot.com
Fotó: maryann. blogspot.com

10. Szeder és zsálya mix

A gyógynövény igen pikáns ízvilágot alkot a gyümölccsel, kár lenne kihagyni.

Elkészítése

Keverjük össze a 3 bögre vizet 1 csésze szederrel és egy ág zsályalevéllel. Keverjük fel, fedjük le, hűtsük vagy jégkockával tálaljuk.

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

11. Gyömbér – citrom – kakukkfű

A gyömbér kiváló  emésztésre, így evés után, de közben is hasznos lehet. Főként, ha kakukkfűvel párosul.

Hozzávalók:

3 bögre víz, 4 citrom szelet, 3-4 szál friss kakukkfű, 3 teáskanál frissen reszelt gyömbér.

Elkészítése: egy kanál segítségével a hozzávalókat óvatosan morzsoljuk össze. Ez felszabadítja az ízeket. Adjuk az egészet hozzá egy kancsó vízhez, hűtsük le, és így fogyasszuk.

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

12. Rozmaringos narancskoktél

Ez nagyszerű koktél, ha gyengélkedünk! A C-vitamin erősíti az immunrendszert, a rozmaring pedig természetes gyulladáscsökkentőként is jól működik, frissítő, serkentőleg hat a központi idegrendszerre és fokozza a vérellátást.

Elkészítése

Keverjük össze a 2 bögre vízzel 2-3 szál friss rozmaringot és a 3-4 szelet friss narancsot. Lehűtve tálaljuk. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!

Fotó: theheartysoul.com
Fotó: theheartysoul.com

13. Ananász, gyömbér és narancs – A tuti ital

És a végére még egyszer a gyömbér. Mert finom. Főként naranccsal és ananásszal. Ez a koktél másnaposság ellen is kiváló.

Elkészítése

A 3bögre vízhez adjunk 1 csésze kockára vágott ananászt, 1 szeletelt narancsot és 1 csapott evőkanál frissen reszelt gyömbért. Egészségünkre!

Fotó: theheartysoul.com
Olvasói sztorik