Ugye milyen unalmas állandóan pohárból inni. És miért ne lehetne az eper maga a pohár? Egészen zseniális, ráadásul nem is nehéz elkészíteni, csak van benne egy csavar. De kezdjük a legelejéről.
- 25 darab nagyobb eper
- 10 dekagramm epres zselatin por
- 1 csésze víz
- 1 csésze rum
- 3 lime leve
- cukor
- Vágjuk le az eper tetejét és az alját, majd belezzük ki. Jól figyeljünk, hogy alul ne keletkezzen lyuk a gyümölcsön.
- Egy nagyobb edényben keverjük csomómentesre a zselatint forró vízben, majd adjuk hozzá a rumot és a három lime levét.
- Óvatosan öntsük bele az eprekbe a keveréket. Helyezzük a fagyasztóba 3-4 órára, amíg meg nem fagy.
- Mártsuk bele az eperdarabokat a cukorba. És ezt a lépést tényleg ne hagyjuk ki, mert ettől áll majd el a vendégek lélegzete.
Fontos megjegyezni, hogy a receptben daiquiri koktélt, a rum és a lime egyvelege szerepel, de ízlés szerint vodkával és tequilával is kipróbálhatjuk.