Otthon készült

A legjobb dolog, ami az eperrel történhet

Ugye milyen unalmas állandóan pohárból inni. És miért ne lehetne az eper maga a pohár? Egészen zseniális, ráadásul nem is nehéz elkészíteni, csak van benne egy csavar. De kezdjük a legelejéről.

Hozzávalók:

  • 25 darab nagyobb eper
  • 10 dekagramm epres zselatin por
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze rum
  • 3 lime leve
  • cukor

Elkészítése:

  1. Vágjuk le az eper tetejét és az alját, majd belezzük ki. Jól figyeljünk, hogy alul ne keletkezzen lyuk a gyümölcsön.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük csomómentesre a zselatint forró vízben, majd adjuk hozzá a rumot és a három lime levét.
  3. Óvatosan öntsük bele az eprekbe a keveréket. Helyezzük a fagyasztóba 3-4 órára, amíg meg nem fagy.
  4. Mártsuk bele az eperdarabokat a cukorba. És ezt a lépést tényleg ne hagyjuk ki, mert ettől áll majd el a vendégek lélegzete.

Fontos megjegyezni, hogy a receptben daiquiri koktélt, a rum és a lime egyvelege szerepel, de ízlés szerint vodkával és tequilával is kipróbálhatjuk.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik