Recept 6-8 főre
- 1 kg darált marhahús
- 1 teáskanál só
- ½ tk bors
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 25 dkg cheddar sajt
- 1 db nagyobb hagyma
- 1/4 teáakanál koriander ( kihagyható )
- 1 csésze liszt
- 5 tojás
- 3 csésze zsemlemorzsa
- olaj, a sütéshez
- ketchup
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a darált húst, sót, borsot és a reszelt fokhagymát. Szeleteljük fel a hagymát kb 1-2 centiméteres gyűrűkre, és szedjük szét. Vegyünk egy kanál darálthús keveréket, és nyomja bele a hagymakarikába. Tegyünk egy szelet sajtot a közepébe, majd egy adag hússal fedjük le. Készítsük el a többi gombócot is hasonlóképpen. Tegyük a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát három külön tálba. hempergessük meg gombócainkat a lisztebe, tojásba, zsemlemorzsába, majd újra a tojásba és a zsemlemorzsába. Forró olajban süssük kb. 5-6 percig, míg aranybarna nem lesz. Itassuk át papírtörlővel a felesleges zsiradékot, és ketchuppal tálaljuk.
Grillezni szeretnél? Akkor ezt a különleges receptet kár lenne kihagyni!