Valószínűleg minden idők legjobb étkezéssel kapcsolatos híre, hogy új édesburgonya sütési technika hódít világszerte. És a legjobb az egészben, hogy nem újítás, hanem vadonatúj. Ráadásul addig fejlesztheted, ameddig csak kívánod. Csak pirítsd meg.
Egy amerikai blogger egyik reggel arra ébredt, hogy nincs otthon kenyere. Nem esett kétségbe, amit ezúton is köszönünk neki. Vékony szeletekre vágott egy édesburgonyát, majd kétszer megpirította a darabokat. Percekkel később történelmet írt.
A narancssárga zöldségre bármit tehetünk az avokádóval kezdve, a mogyoróvajon át egészen a banánig. A fantáziánkra van bízva.
A recept feltalálójának elmondása szerint az édesburgonya a pirítás során nem ereszt ki magából nedvességet, ezzel együtt jó néha-néha rápillantani a sütőre. Fő a biztonság.