Otthon készült

Így készíts 1 óra alatt függőágyat

Egyszerű kivitelezésű, ügyes kezűek gyorsan elkészíthetik.

A kertbe kiakasztott függőágy ideális a sziesztára, és akár 1 óra alatt összedobhatunk egyet! Csak egy erős vászon vagy bútorszövet kell hozzá – írja az edenkert.hu.

Kellékek

A függőágy készítéséhez varrógép, vagy varrótű, olló, mérőszalag, 3 méter hosszú, legalább 1-1,5 méter széles tartós szövet, erős varrócérna és 15 méter erős kötél – lehetőleg 1-2 cm átmérőjű polipropilén – legyen.

on the hammock

 Az edenkert.hu a függőágy elkészítéséhez az alábbi praktikákat javasolja:

  • Az anyag 1-1,5 méter széles legyen használói méretétől és az elképzeléseinktől függően. A hossza a használó testmagassága plusz 60 centiméternek számolva ideális. Minél szélesebbre készítjük, annál mélyebb lesz, minél keskenyebbre, annál kevésbé lesz mély, annál jobban ki lehet majd látni belőle, de nem lesz annyira stabil.
  • A szövet hosszanti széleit szegjük el. Kétszer hajtsunk alá 1 centimétert és varrjuk le varrógéppel, majd alakítsuk ki a hosszanti kötélcsatornákat a téglalap alakú textil hosszanti két oldalán. Utóbbiakhoz 5-7 centiméteres aláhajtás szükséges. A szegésbe húzzuk bele a kötelet, és gyakorlatilag ezzel el is készült a függőágy, már csak a felfüggesztését kell megoldani.
  • Oszlopok esetén azok távolságát úgy tudjuk beállítani, hogy a függőágyunk méretéhez igazodjon. Ha két fa közé függesztjük ki az ágyat, és az ezek közti távolság nagyobb, mint kellene, akkor kötéllel, akár 1,5-2 méternyi távolságot is kompenzálhatunk. A fákhoz egy jó erős csomóval erősíthetjük a kötelet. Falba a megfelelő magasságban dübellel rögzíthetjük a függőágy kampóját.

hintaágy2

Mint a bölcsőben

A függőágy lengő hatása a bölcső ringására emlékeztet, ezért pihentető érzés benne lustálkodni. Bár azok, akik még nem próbálták, gyakran félnek a használatától, mert attól tartanak, hogy a lengés következtében kieshetnek belőle. Természetesen ez nem igaz: amint valaki belesüpped, a függőágy azonnal alkalmazkodik alakjához és biztonságosan körülfogja. A függőágyak egyik fontos jellemzője a minimális és maximális felfüggesztési távolság. Az a fontos, hogy mennyire feszítjük ki, hiszen miután belefekszünk, annak íve ettől függ majd. Minél feszesebb, annál kisebb az ív, annál egyenesebb testtartásban tudunk benne feküdni, és annál jobban kilátunk belőle. Minél nagyobb a két kifeszítési pont közötti távolság, annál nagyobb lesz az ágy íve, és annál kevésbé lehet kilátni belőle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik