Otthon készült

Elektromos Ikarust épített kisfiának a magyar apuka

A legboldogabb kisfiú, akinek álmát megvalósította édesapja.

A kis járművet édesapja építette az Angliában született Álmosnak, aki él-hal a csuklós buszokért. A tesztüzem már megtörtént, ha kész lesz a járgány, akkor több mint négyméteres lesz.

“Álmos annak ellenére, hogy Angliában született Magyarországon tölti a nyarakat és kicsi kora óta utazik a csuklós buszokon, mert nagyon szereti őket. Még a buszszimulátor játékon is mindig csuklós buszt vezet. Ezért döntöttem úgy, hogy építek neki egy csuklós Ikarust” – mesélte a szeged.ma hírportálnak az édesapa.

Elektromos Ikarust épített kisfiának a magyar apuka 1
Fotó: Ötvös István

Ötvös István futárként dolgozik Nagy-Britanniában, csak éjszaka és hétvégente tudott dolgozni a projekten. A jármű mintegy 70 centiméter széles, alumínium vázra épült, a tárcsafék házi gyártmány, a kerekek pedig rokkant kocsiból származnak. 500 wattos elektromos motor hajtja, az energiát két 12V-os, egyenként 30 kg tömegű akkumulátor biztosítja.

Egyébként nem az Ikarus az első ilyen projektje Istvánnak, évekkel ezelőtt ugyanis már épített egy Pókember mintás járgányt és egy hozzá kapcsolható lakókocsit, amelyet olyannyira ő készített, hogy még a kárpitot is maga varrta. Egyelőre nem tudni, mi lesz a következő projekt, de mivel mindketten nagyon élvezik a dolgot, minden bizonnyal lesz folytatás.

elektromos_ikarus_screenshot_20160725190653_1_original
Fotó: Ötvös István

Így robog a busszal Álmos

Fotó: Ötvös István

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik