Otthon készült

Behűtve az igazi: sós és édes sárgadinnyés receptek

Ha eddig csak desszertként fogyasztottad, eljött az ideje változtatni a sárgadinnyéről alkotott elképzeléseiden.

A sárgadinnye egy nagyon érdekes gyümölcs. Édes, ugyanakkor az íze rendkívül jól illik az olaszok Prosciutto nevű sonkájához. Íme, egy-két ínycsiklandó sós és édes recept, főszerepben a sárgadinnyével – a proaktivdirect.com segítségével!

Mielőtt hazaviszed a sárgadinnyét a sarki zöldségestől, mindenképpen szaglászd meg! Olyat válassz, amelyik kívülről is illatos és nehéz. Profi tipp: a szár környékén szagolgasd. Összenyomhatod a két végpontot is, ekkor egy kis reccsenő hangot kell hallanod. Egy másik módszer szerint, meg kell kopogtatni vagy ütögetni a dinnyét, amelynek kongó hanggal kell válaszolnia.

Ha kiválasztottad a megfelelő sárgadinnyét, egészben tárold, felvágás után pedig folpackkal fedve. De még jobb, ha azonnal elkészíted a következő recepteket.

Sárgadinnye saláta mozzarellával és sonkával

Hozzávalók 4 személyre: 1 db kisebb, magozott, félbevágott sárgadinnye, 20 dkg mozzarella golyó, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, só és frissen őrölt színes bors, 20 dkg Prosciutto, ¼ csésze friss bazsalikom.

sargadinnye3

Elkészítése: a sárgadinnyét akkorára kockázzuk, hogy kényelmes legyen bekapni. :) Összekeverjük a lecsepegtetett mozzarella golyókkal, befűszerezzük ízlés szerint a sóval és a színes borssal. A borsnak köszönhetően egyébként nagyon pikáns ízű és szemet gyönyörködtetően színes lesz. Egy nagyobb lapos tálat körbe rakunk a sonkával, közepére helyezzük a mozzarellás sárgadinnyét, meglocsoljuk olívaolajjal és a tetejére szórjuk a bazsalikomot.

Sárgadinnyés Bruschetta

Hozzávalók: pirítós, Vékonyra szelt Prosciutto, sárgadinnye, balzsamecet

Elkészítése: a pirítóst most nem kell sem befokhagymázni, sem vajazni vagy olívaolajjal locsolni. Egyszerűen csak helyezzük el rajta egy Prosciutto szeletet. A sárgadinnyéből vágjunk nagyon vékony szeleteket, például egy zöldséghámozóval. Ebből is helyezzünk el a pirítósra egy-kettőt. A végén ízlés szerint csepegtessünk rá egy kis balzsam ecetet.

sargadinnye2

Sárgadinnye mousse

Hozzávalók: 1 sárgadinnye, tejszín (normál, cukrozás és ízesítés nélküli habtejszín, min. 30% zsírtartalommal), cukor

Elkészítése: a sárgadinnyét kimagozzuk és megszabadítjuk a héjától. Az egyik felét felkockázzuk, a másik felét pedig nagyon apró kis darabokra vágjuk. Az apró darabokat betesszük a hűtőbe.

Egy lábosban 2 kanál cukrot és 2 kanál vizet elkezdünk melegíteni, ehhez hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét, és körülbelül 3 percig vagy ameddig meg nem puhul, lassú tűzön főzzük. Utána merítsd az edényt hideg vízbe és hűtsd le a cukros dinnyét! Miután kihűlt, turmixold össze egy botmixerrel vagy egy turmixgéppel és tedd ezt is a hűtőbe!

Verd fel keményre a tejszínhabot, majd add hozzá az összeturmixolt dinnyét, legvégül pedig keverd bele az apróra vágott gyümölcsöt is. Ostyával és csoki fagylalttal is jó párosítást alkothat.

Jó étvágyat kívánunk!

Fotók: marthstewart.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik