Cukkini hajó, a nyár slágerreceptje

Évről évre szerelembe esünk a cukkinivel, és mindig csak egy perc kell hozzá.
Kapcsolódó cikkek

Gyakran elfelejtjük, milyen sokoldalúan elkészíthetjük a cukkini. Salátákban remekül szuperál, grillezhetjük is, de a legjobb mégis, ha megtöltjük valami finomsággal.

A cukkini hajó elkészítése nagyon egyszerű. Vágjuk félbe a zöldséget, majd magozzuk ki és jöhet a töltelék. A sütőt 220 fokra melegítsük elő és 20-25 percig süssük a cukkinit, vagy amíg meg nem pirul.

És akkor jöjjenek az ötletek.

Kukorica, sonka, sajt

Fotó: Delish

Keverjük össze a kukoricát, a pirított sonkát és lehetőség szerint a cheddar sajtot egy edényben. Majd jöhet a cukkini töltése.

Feta, paradicsom, zsömledarabok

Fotó: Delish

Ismét vegyítsük az összetevőket majd öntsük nyakon olívaolajjal.

Pizzás

Fotó: Delish

Töltsük meg paradicsom- vagy pizzaszósszal a tökfélét, tetejére pedig helyezzünk vágott olívabogyót, sajtot és pepperonit.

Pesto, parmezán, orzo tészta

Fotó: Delish

Főzzük meg a tésztát pesztóval, majd miután megtöltöttük a cukkinit, szórjuk meg parmezánnal.

Vörösbab, sajt, pirospaprika

Fotó: Delish

Egy edényben kombináljuk az összetevőket, majd az elegyet ízlésesen öntsük a cukkinibe.

Virsli, spenót, szárított paradicsom

Fotó: Delish

A alapanyagok keverékével töltsük meg a cukkinit és irány a sütő.