Otthon készült

Igazi különlegesség a bundázott, pörkölttel töltött paprika

Az alábbi recept jó példa arra, hogy kevés húsból vagy pörköltmaradékból is hogyan lehet tartalmas és különleges fogást készíteni.

Így készítjük

A ½ kilónyi húst ujjpercnyi vagy akár apróbb darabokra is vágjuk, majd főzzünk belőle nagyon rövid lével pörköltet ki-ki a saját ízlésének, szokásának megfelelően.

Készítsünk elő néhány Tv paprikát óvatosan, hogy ne repedjen késsel, csumázzuk ki és a magokat rázzuk ki belőle. Egyenként keményre töltsük meg a kihűlt pörkölttel, majd egy füstölt szalonna szeletkével zárjuk le a paprika nyílását, hogy sütés közben a szaft ne szivárogjon ki.

A töltött paprikákat kézzel vékonyan olajozzuk be és lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába alaposan forgassunk meg, ügyelve, hogy a panír mindenütt egyenletes legyen. Sercegősre felforrósított olajba először a nyílásokkal lefelé, majd elfektetve néhányszor meghengergetve, süssük arany barnára.

Paprikánkét egy-egy közepes kockákra darabolt burgonyát sós vízben főzzünk omlósra, majd kevés vajjal és tejjel keverjük simára.

Hosszába kettévágott bundázott töltött paprika, burgonyapürével és savanyúsággal, gusztusosan mutat a tányéron. Jó étvágyat kívánunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik