12 lépésben készül el a különös ízvilágú bodzalekvár

Tavasszal a virágjából készültek finom szörpök, most a termésének van szezonja.
Kapcsolódó cikkek

Czibik Irénke zagyvarónai konyhatündér küldte el szerkesztőségünkbe a bodzalekvár készítésének egyszerű receptjét. Annyit érdemes tudni a finomságról, hogy valami egészen utánozhatatlan ízvilágú, és valóságos vitaminbomba.

Czibik Irénke kolbászkészítéséről  és savanyításáról KORÁBBAN ITT ÍRTUNK, most azonban következzen a képekkel illusztrált bodzalekvár készítésének receptje.

Jó érett bodzát szedj! A szára piros,a szemek duzzadtak legyenek.

A tisztításkor segíts a gyümölcsnek villával!

Ilyen sok lesz belőle.

Mosd meg, a zöld szemek és az apró szár darabok feljönnek a víz tetejére, azokat öntsd le róla.

Citromlével és fahéjjal ízesítsd.

Kevés vízzel tedd föl főni.

Közben ugye az üvegek is legyenek tiszták?

Kavargasd türelmesen.

Édesítsd kevés cukorral. Egy kiló bodzához adj 30-40 dkg cukrot.

Passzírozhatod, turmixolhatod, tartósítószer nem kell bele, én rögtön üvegbe töltöm.

Hmmmm, ez nagyon finom lett.

Egy celofánt tegyél a tető alá, zárd le, és mehet a száraz dúnsztba.

Sütikbe, palacsintába, édes tésztákba kiváló. Jó étvágyat hozzá.