Az alábbi recept teli van rosttal, kalciummal és sok más vitaminnal, és felhasználási módja gyakorlatilag végtelen. Megkenhetjük vele a pirítóst, de zabpehelyhez és görög joghurthoz keverve is tökéletes. Bárhogyan is kóstolod, ami biztos, hogy imádni fogod.
- 4 közepes édesburgonya
- 1/2 csésze cukrozatlan almabor
- 1/4 agávé nektár
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/8 teáskanál szerecsendió
- 1/8 teáskanál szegfűszeg
- Vágjuk darabokra az édesburgonyát. Lényegtelen, hogy meghámozzuk vagy sem, de ha utóbbi mellett döntünk, extra rostok és tápanyagok jutnak a szervezetünkbe.
- Főzzük a zöldséget, míg egész puha nem lesz (kb. 15-20 perc)
- Pürésítsük az édesburgonyát turmixgépben. Helyezzük egy közepes edénybe, adjuk hozzá a többi hozzávalót és forraljuk fel, majd alacsony lángon kevergetés mellett főzzük, amíg krémes nem lesz (kb. 20 perc).
- Hagyjuk kihűlni, majd tegyük légmentesen záródó edénybe. Ha kész, 2-3 héten át fogyasztható.
(via Country Living)