Otthon készült

Padlizsánpizza, a nyári receptek receptje

A pizzafajta, amiből bármennyit elfogyaszthatsz úgy, hogy egy dekát sem hízol.
Korábban a témában:

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán karikákra szeletelve;
  • extra szűz olívaolaj;
  • só;
  • frissen őrölt fekete bors;
  • pizzaszósz;
  • 1 csésze reszelt mozzarella;
  • szalámi (vagy más feltét ízlés szerint);
  • fél csésze reszelt parmezán;
  • negyed csésze finomra vágott bazsalikom.

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a grillsütőt középmagas hőmérsékleten.
  2. Olajozzuk meg a padlizsán mindkét oldalát, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  3. Grillezzük a padlizsánt, míg el nem szenesedik (körülbelül 3-4 perc oldalanként).
  4. Kenjük meg a szeletek egyik oldalát a pizzaszósszal, majd szórjuk meg mozzarellával és helyezzük rá a szalámidarabokat.
  5. Hagyjuk a grillezőn nagyjából 30 másodpercig, hogy a sajt ráolvadjon a zöldségre.
  6. Szórjuk meg parmezánnal és bazsalikommal.

Jó étvágyat!

(via Delish)

 

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.