Otthon készült

Így lehet a legtöbb levet kifacsarni egy citromból

Komolyabb erőfeszítés nélkül.
Korábban a témában:

Ha citrom (vagy más citrusfélék) facsarásáról van szó, mindenkinek ugyanaz a bevált módszer jut eszébe: kettévágni a gyümölcsöt, majd mintha az életünk múlna rajta, tiszta erőből nyomkodni, hogy a lehető legtöbb léhez jussunk.

Egy citromtermesztő cég szerint ugyanakkor van egy sokkal hatásosabb módszer is.

  1. Vágjuk három részre a citromot.
  2. A középső darabot szeljük újabb három részre (lásd az illusztrációt).
Fotó: Reddit

És van rá magyarázat is.

Mikor a kettévágott citromot körömfehéredésig szorítjuk, nem tudunk minden pontjára egyenlő nyomást helyezni, tehát nem is jön ki belőle az összes lé. Viszont ha kisebb felületű darabokkal dolgozunk a fent említett technikát használva, a nyomás elegendő lesz a tökéletes eredményhez.

(via Delish)

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.