Otthon készült

Rajongásig szerethető és gyorsan elkészül a banános-áfonyás kenyér

Ha szeretnél egy őrülten finom és egészséges kenyeret készíteni, akkor ez legyen a választás. Garantáltan imádni fogja az egész család.
Korábban a témában:

Hozzávalók

  • 3 érett banán 2 tojás
  • ½ csésze sima görög joghurt
  • ⅓ csésze méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 ½ csésze liszt
  • 1 csésze áfonya

Készítés

 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra

2. Egy közepes tálban pépesítjük a banánt.

3. Keverjük hozzá a tojást , joghurtot , mézet , vanília-kivonatot , és a szódabikarbónát és végül a lisztet.

4. Óvatosan forgassuk a masszába az áfonyát.

5. Öntsük a tésztát egy olajozott kenyérsütő tepsibe.

6. Süssük körülbelül 50 percig , vagy amíg egy fogpiszkálót tésztamentesen nem tudjuk kihúzni belőle.  A sütési idő változhat, ezért időnként ellenőrizzük a kenyet.

7. Hagyjuk hűlni 15 percig.

8. Jó étvágyat!


Címlapfotó: livelaugheat.com

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.