Maa Tamagosan, a japán szakács elkészítette azt a sütit, ami talán túl aranyos ahhoz, hogy megegyük. A sütemény ugyanis egy bájos mackó, aki éppen egy ízletes mandulát ölel magához.
Szerencsénkre, Maa megosztotta receptjét, így most már a világ minden táján megbirkózhatunk a kérdéssel, miszerint megegyük a tüneményes macit vagy sem. Ha csemete van a családban, akkor talán nem is lehet kérdés, hogy helye van a karácsonyi ünnepkörben az asztalon.
A süti készítéséhez a hozzávaló élelmiszereken kívül csak egy maci formára lesz csak szükségünk, amivel “formára igazítjuk” a tésztát. Persze, ha nincs macis figuránk, akkor tökéletesen megteszi más kedvenc kisállat is.
Kapcsolódó anyag >>> Mutasd meg a szereteted, készíts rózsaformájú almás sütit
Készítése
1. Melegítsük elő a sütőt 160-170 ° C-ra.
2. Keverjünk össze 20 dkg finomlisztet, 4 dkg burgonyakeményítőt és egy csipet sót egy tálban .
3. Szintén keverjünk össze 8 dkg cukorszirupot (cukor és kevés víz), 2 dkg mézet, 7dkg vajat egy kis tálban .
4. A két tál tartalmát dolgozzuk össze és sodrófával kb. 1cm vastagságúra nyújtsuk.
5. Egy maci formával “szaggassuk” ki óvatosan.
6. A maci arcának megalkotásához kreatívan használhatjuk a sütős készletünk egy darabját, de megteszi egy gyufaszál is. Ezután helyezzük el a mandulát a macira és borítsuk rá a mancsát szorosan.
7. 10 percig sütjük, majd 140-150 ° C-ra csökkentve a hőt, süssük további 10 percig.
8. Vegyük ki a sütőből, és kész!
Amennyiben a családban valaki allergiás a mandulára vagy a dióra, akkor ízlés szerint használhatunk gyümölcsöt is. Egy biztos, bármivel készítjük, a család, de főként a gyerekek kedvence lesz.
Ha pedig kirajongta magát a család a csoda-édes sütin, akkor készítsük el a csokis rajongást is.