Ha szeretnénk, hogy sütink a legfinomabb borítást kapja, akkor érdemes elmenteni az alábbi 2 receptet. Örök kedvenc lesz.
Egyszerű csokimáz
Hozzávalók
- 10 dkg kakaó,
- 15 dkg cukor,
- 1 dl víz,
- 15 dkg vaj.
Elkészítése
A kakaót a cukorral és a vízzel sűrű sziruppá főzzük. A tűzről levéve gyorsan belekeverjük a vajat. Néhány percig hűlni hagyjuk és még dermedés előtt megkenjük a tortát, vagy más süteményeket amiket mázzal szeretnénk díszíteni.
Kapcsolódó anyag >>> A 15 legegyszerűbb süti- és tortakrém recept egy csokorban
Tejszínes variáció
Hozzávalók
- 4 dl habtejszín,
- 10 dkg étcsokoládé (min. 70% os )
- cukor ízlés szerint
Elkészítése
Melegítsük meg a tejszínt ( ne forrásig) és közben adagoljuk hozzá a a darabokra tördelt, és a cukorral összekevert csokit. 1-2 perc után öntsük le róla a tejszín nagy részét, és a csokis maradékot folyamatosan kevergetve várjuk meg míg elolvad. Ezt követően öntsük vissza a csokira a tejszínt és rottyantsuk össze. Hagyjuk hűlni, és kenjük meg vele kedvenc sütinket. Mennyei!